Erling Bakke.

Erling Bakke
Født i Moss 5.april 1916

Grafiker, maler og emaljør.

Elev av Nils Alstrup Dahl i Fredrikstad , 1935
SHKS under Per Krohg og Olaf Willums, 1936-37
National Academy of art, New York 1938

Bakke debuterte som tegner og maler.Mens hans tidligste tegnede landskaper  er naturalistiske, viser maleriene fra samme periode eksepresjonistiske trekk. I slutten av av 1950- årene stilte han for første gang ut sine materialbilder I disse ardeidet han gjerne i cloisonnee-teknikk, med metallfarger lagt inn i farget sement, men han bennyttet seg også av blyremser,fargete steiner og speilglass. I følge kritikerene viser materialbehandlingen innflytelse fra så vel Rolf Nesch som Georgies Rouault og Paul KleeKnut Tiberg

Knut Tiberg, , , norsk grafiker; elev av Chrix Dahl 1966–67, underviste 1967–74 ved Statens håndverks- og kunstindustriskole; i Paris 1972–73. Hans raderinger, hvorav mange i Nasjonalgalleriet i Oslo, viser gjerne groteske figurscener i praktfulle arkitektoniske rom.


Knut Tiberg var en etterspurt
grafi ker på 70-tallet, med en
karakteristisk skriblete strek og
frodige fl atevirkninger i en humoristisk
commedia del`arte stil.
Slike motiver henger på Frambus
vegger.

Grafikeren Knut Tiberg ble født i Moss i 1938 og døde 7. februar. Han ble funnet i sitt lille hus i Sverige, der han hadde levd lykkelig med sin katt og sin musikk de siste ni årene.

Knut var en eksepsjonell kunstner og et eksepsjonelt menneske. Han kalte seg svartekunstner, og slik så han ofte ut når han arbeidet med sine bilder på verkstedet.

Han var svart over det hele. Han brukte håndflaten som verktøy når han slo sverten av kobberplaten, og han tok seg ofte til ansiktet når han satt og funderte over sine vakre musikalske trykk og vurderte om han skulle flytte en prikk - eller rett og slett fjerne den. Hver detalj sang med i Knuts bilder.

Han tegnet landskap så vi kunne høre landskapet tone.

Han tegnet portretter av sine venner så vi kunne se deres sjel.

Han tegnet en katedral slik at den sto og skalv og sang, sårbar og udødelig på samme tid.

Til slutt tegnet han ren musikk.

Han malte akvareller av skyene så vakkert at vi lurte på om vi hadde sett en sky før.

Knut snakket aldri om seg selv. Han snakket om det han var opptatt av. Først og sist musikk - og kunst og litteratur - og så katten. Det var som om Knut hadde hørt alt og lest alt.

Vi møtte ham først som assistent hos Chrix Dahl på grafikkavdelingen på Kunst- og håndverksskolen, i slutten av 1960-årene. Kullsvart hår, en stor, hengende svart bart og knall fiolett skjorte. Siden delte vi verksted på Frysja i mange år.

Knut arbeidet så det sto som en sky av skisser og prøvetrykk omkring ham. Det hendte at geniale ting havnet i bunkene med prøvetrykk. Knut ville alltid videre med bildene sine, han stoppet sjelden opp og erklærte noe for ferdig.

Da Knut ble pensjonist i 2005, flyttet han til sitt kjære Tjørn på den svenske vestkysten.

Vi vil alltid huske Knut.Ingunn Kjølstad ( tante)

Ingunn Kjølstad.

Billedkunstner. Maler akryl og olje.

Flere separatutstillinger de siste årene.

Din overskriftElla Eugenie Bakke     1913-2004


Kunstner fra Moss.
Malte med olje og akvarell.
Keramikk og skulpturer trivdes hun spesielt med og holdt på med dette i flere tiår.

Hennes " Nattverden "  i keramikk var utlånt til 
 Moss Kommune og mange år, men er nå tilbake i familiens eie.